צרו קשר לקבלת הצעה מיוחדת להנגשת אתרי תדמית וסחר
הנגשת קבצי PDF

הנגשת קבצי PDF

לרוב כאשר אנחנו חושבים על הנגשת אתרים, מיד עולים לנו בראש פיצ'רים ופונקציות הקיימים ברחבי האתר דוגמת לחצנים, אפשרויות לניגודיות הטקסט, שימוש ברכיבי האתר באמצעות המקלדת וכיוצא בזאת.

עם זאת, אתר שמונגש במלואו, מוכרח להתייחס לא רק לקוד ולפונקציות שהוא מציע, אלא גם לקבצים שהוא מאפשר להציג לגולשים או להוריד אל המחשב, ובכלל זה קבצי PDF.

קבצי PDF נפוצים במגוון תחומים; מאתרי ממשלה, דרך מוסדות ועד לאתרים של עסקים פרטיים כגון אתרים המוכרים מוצרי חשמל ושמאפשרים לעיין במדריכים טכניים, בעלי מקצוע שמציגים את רישיונותיהם ומסעדות המאפשרות להוריד את תפריטיהן באמצעות קובץ שכזה.

אין זה משנה מהו סוג האתר או מטרותיו, כל עוד ישנם קבצי PDF, הרי שהם מכילים מידע חיוני שצריך להיות זמין ונגיש לכלל המשתמשים, כולל אנשים עם מוגבלויות.

הנגשת מסמך PDF אינה חלק מהנגשת האתר כי המסמך הוא מסך חיצוני שעולה לאתר ולא "נבנה" יחד איתו. לכן המסמך מצריך הנגשה נפרדת.

כיצד הנגשת PDF שונה מהנגשת אתרי אינטרנט?

הנגשת קבצי PDF היא מורכבת יותר מהנגשת אתר אינטרנט.

הסיבה לכך טמונה בעובדה שבאתר אינטרנט עומדת לרשותנו היכולת לכתוב קוד שיפתור את בעיית ההנגשה, והוא ירוץ מידית על עשרות, מאות או אלפי העמודים שקיימים באתר.

לעומת זאת, כאשר אנחנו מנגישים קובץ PDF, המעבר מוכרח להיות ידני; כלומר, מעבר שורה אחר שורה, עמוד אחר עמוד, ולבצע את ההתאמות עצמן.

הרבה חברות מהמובילות בעולם ניסו וממשיכות לנסות ליצור פתרון הנגשה אוטומטי לקבצי PDF, אך טרם הצליחו ולכן הנגשת קובץ PDF מצריכה עבודה ידנית.

נעצור לרגע ונסביר: מה זה PDF?

רגע לפני שנמשיך בהסבר על תהליך ההנגשה של PDF, נתעכב ממש לכמה שורות על מהו אותו קובץ שכולנו משתמשים בו ביום-יום (ומיד תבינו למה זה חשוב).

PDF נוצר בתחילת עידן האינטרנט. הצורך במסמך זה עלה מכך שאם אדם מסוים היה פותח מסמך Word במחשב Mac או במערכת הפעלה אחרת (Windows), הרי שהמסמך לא היה נראה אותו הדבר.

חברת Adobe הציעה רעיון ויצרה את מסמכי ה- PDF שפתרו את הבעיה.

מה שהיא עשתה, היה ליצור פורמט עם סט שלם של הגדרות שאפשרה למסמכים שנוצרו במערכות הפעלה שונות להיפתח באותה תצורה, עם אותן ההגדרות ובאותו עיצוב. מהסיבה הזו הפורמט הזה אומץ על-ידי מגזרים רבים ותעשיות שונות (מסמכים אקדמיים, מסמכי מוסדות ורשויות ממלכתיות ועוד), ועסקים ומוסדות רבים מעלים קבצי PDF לאתר שלהם.

ראו גם הנגשת מסמכים

איפה כל זה פוגש אותנו בתהליך ההנגשה?

הלכה למעשה, ישנה תוכנה שנקראת Adobe Acrobat Pro המאפשרת לבצע שינויים ועריכות בקבצי PDF.

כחלק מן האפשרויות שתוכנה זו מציעה, היא גם מאפשרת להוסיף מה שנקרא בשם 'עץ תגיות' עבור הנגישות.

זהו ממשק שמאפשר לתוכנות קוראות מסך של כבדי ראייה ועיוורים "לקרוא" (על-ידי השמעה) את הטקסט של הקובץ, ובמקרים שבהם מדובר בתמונות או גרפים, להטמיע בתגיות הללו טקסטים שיתארו אותם. התגיות האחרונות נקראות תגיות ALT – טקסט אלטרנטיבי שמתאר מה יש בתמונה או באובייקט העיצובי.

תקנות הנגישות באות ואומרות שבמידה ואתם מעלים קובץ PDF לאתר, הרי שעליכם להעלות אותו בגרסה הנגישה שעברה הנגשה מלאה באמצעות תוכנה זו.

השימוש בתוכנה זו באופן שיוצר ומסדר את התגיות הללו בהתאם לדרישות תקן הנגישות היא ההנגשה הידנית עליה דיברנו.

צמצום ו"הקטנה" של מסמכים

ויש כאן עוד נקודה חשובה מאוד.

קבצי PDF יכולים לשקול לא מעט, ובעלי ומנהלי אתרים רבים נוטים לקבץ את הקבצים דרך תוכנות אינטרנטיות כאלו ואחרות.

מה שקורה בפועל, זה שאותן תוכנות המכווצות את ה-PDF, למעשה הופכות אותו לתמונה; במילים אחרות – האותיות והפונטים שנשמרו בקובץ הופכים לחלק מתמונה, ועתה תוכנת קריאת מסמכים של עיוורים רואה תמונה בלבד, ללא שום טקסט.

במידה ואנו רוצים להנגיש מסמך PDF שכזה, הרי שאנו נדרשים לכתוב את הטקסטים מחדש בתוך תגיות ה- ALT עבור גולשים כבדי ראייה ועיוורים המבקשים לדעת את תוכנו.

בדיוק כפי שזה נשמע, כך זה גם בפועל; מדובר בתהליך מאוד ארוך במסגרתו אדם נדרש לעבור בכל עמוד ועמוד, ולהקליד מחדש את הטקסט.

מקווים שעשינו לכם סדר בנושא

ואם יש לכם שאלות נוספות, אנו ב- User A נכונים וזמינים לסייע עם צוות מקצועי ומיומן.

חברתנו עורכת הנגשה לכל סוגי האתרים, תוך הקפדה על עמידה בכל התקנות והדרישות.

לאלו מכם שהתעוררה בהם הסקרנות עבור נושאים רבים ונוספים בתחום הנגישות, אנו ממליצים לכם לבקר אצלנו בבלוג, לא תתאכזבו! וכן, נשמח לעניין אתכם בנושא דומה-שונה להנגשת PDF עם המאמר שלנו שעוסק בהנגשת מצגות.

שיתוף פוסט:
לוגו אתר תפריט